Новости

Свет

Работа од соништата – „Лего“ бара работник што ќе игра со коцки за 6.000 евра плата

„Леголенд центарот“ во Бирмингам, Велика Британија, бара мајстор градител, кој ќе ги игра со коцките, а притоа ќе биде платен со 6.000 евра месечно. На огласот досега се пријавиле 5.000 кандидати, но само еден ќе ја добие работата од соништата – да си игра до лего-коцките.

„Сакате ‘лего’ и имате доволно магија во себе за да им подготвите на децата незаборавни искуства со нови модели? Сакате да ширите радост и задоволство околу себе? Пријавете се и приклучете се на тимот во ‘Леголенд центарот’“, се вели во огласот за вработување. Кандидатот кој ќе биде избран работното време ќе го поминува во сложување на коцките и правење градби во ‘Лего центарот’ за истражување во Бирмингам.

GOLD
To Top