Новости

Свет

Радиоактивен облак регистриран во Русија

Руската државна метеоролошка агенција соопшти дека регистрирала радиоактивни изотопи на стронциум, бариум и лантан во испитаните примероци после несреќата за време на тестот на ракетен мотор на северот на Русија.

Облакот со радиоактивни инертни гасови се формирал како резултат на распаѓање на изотопите, пренесува Ројтерс.

GOLD
To Top