Новости

Свет

Словенија, Хрватска и Унгарија повлекоа од продажба 12 тони говедско месо од Полска

Словенија , Хрватска и Унгарија повлекоа од продажба 12 тони говедско место увезено од Полска.

Анализите покажеле дека во месото има траги од лекот кетoпрофен.

Од словенечката агенција за безбедност на храна соопштија дека говедата биле лекувани непосредно пред да бидат заклани а тоа според прописите на ЕУ е забрането.

GOLD
To Top