Новости

Свет

ФОТО: Ирма не го заобиколи Дизни во Орландо – направи штета во забавниот парк

Како што е познато угаранот Ирма ја покоси Флорида изминатиов викенд.

Направениот хаос донесе штета и за царството на Волт Дизни. Имено Дизниворлд ја преживеа бурата, но со неколку последици.

Ураганот го уништи паркот, направи пречки во електричната енергија, но сепак тоа не беше проблем за Дизни, тие имаат магија. Откако беа затворени три дена додека траеше опасноста, Дизни повторно го отвори паркот.

GOLD
To Top