Новости

Свет

ФОТО: Прва фотографија од извлеченото тело од урнатиот авион во кој беше Сала

Полека се разрешава мистеријата околу изчезнувањето на авионот во кој беше Емилиано Сала, а во наредните неколку часа би требало да биде познат идентитетот на лицето коа е пронајденот во трупот од срушениот авион на дното на англискиот канал.

Телото кое беше пронајдено е извлечено на површина после успешната мисија која ја спроведе приватна компанија која ја презеде мисијата за потрага на авионот откако претходно од истата се откажа полицијата.

Како што е информира телото извлечено од морето е предадено на форензичари кои треба да утврдат дали тоа е Емилиано Сала или пилотот Дејв Иботсон.

GOLD
To Top