Новости

Свет

Франција прва ги забрани пестицидите штетни за пчелите

Франција ги забранува пестицидите кои се смета дека се закана за животот на пчелите.

Станува збор за пет супстанции кои истражувачите докажале дека се фатални за пчелните семејства. Пестицидите се употребуваат за запрашување на културите во индустриското производство.

Забраната важи не само за употреба на отворено, туку петте пестициди нема да смее да се употребуваат ниту во оранжериите.

GOLD
To Top