Новости

Свет

(Видео) Снег падна и во Сахара

Снег ја покри пустината Сахара. Јануари во многу делови во светот донесе снег, меѓу нив оваа година и во Сахара што не е невообичаено и во Саудиска Арабија каде температурата падна до -2 степена целзиусови.

На снимките што станаа вирални може да се виси како снегот ги прекрива песочните дини на Сахара.

Снегот ги израдува и Саудијците кои во голем број се упатија кон пустината во регионот Асер за да направат по некое селфи во снежен амбиент.

GOLD
To Top