Новости

Свет

Германија денеска ја отстрани Македонија од листата на ризични земји

Германија денеска отстрани неколку држави и региони од „црвената листа” на земји ризични за патување поради коронавирусот, а меѓу нив е и Македонија. Други земји кои се отстранети од списокот на ризични земји се: САД, Канада, Швајцарија, Австрија и некои региони на Грција, соопшти Институтот за заразни болести „Роберт Кох”.

Новите правила за патување ќе почнат да важат од недела.

Отстранувањето од списокот на ризични земји го олеснува патувањето во Германија, односно ги отстранува сите епидемиолошки „пречки“.

На овој ЛИНК е целосната листа на Институтот „Роберт Кох“.

Евротип
Евротип
To Top