Новости

Свет

Граѓаните кои не се од земјите на ЕУ нема да влезат во Германија до 31 август

Германија планира да ја продолжи забраната за пристигнување на граѓани од земји кои не се членки на Европската унија до 31 август, изјавија неименувани извори од германската влада.

Како што беше кажано од Reuters, кабинетот се очекува да ја донесе таа одлука денес.

Германија е подготвена да ја укине забраната за патувања за земјите членки на Европската унија и Велика Британија, Исланд, Норвешка, Лихтенштајн и Швајцарија од 15 јуни, освен ако не постои забрана за влез во тие земји и обемни рестриктивни мерки.

 

 

GOLD
To Top