Новости

Свет

Како изгледа денеска местото на експлозијата во Бејрут

Снимките направени со дрон денеска покажуваат што остави зад себе вчерашната експлозија во Бејрут, кратер кој е широк најмалку 75 метри.

Од експлозијата оштетена е и официјалната резиденција на претседателот на Либан, палатата „Babda“. Од детонацијата се оштетени голем број на згради, вклучувајќи ја и Амбасадата на Русија. Либанскиот Врховен совет за одбрана го прогласи градот Бејрут подрачје погодено од елементарна катастрофа и и предложи на Владата денеска да воведе вонредна состојба во либанската престолнина.

GOLD
To Top