Новости

Свет

Леопард влегол во училница во Индија и нападнал ученик

Камера поставена во училница во Индија снимила леопард како влегува и напаѓа ученик.

На видеото од безбедносната камера поставена во училницата на училиштето во индискиот град Алихарху се гледа како леопард шета низ училницата, а пред тоа го нападнал ученикот и му нанел полесни повреди.

Станува збор за петгодишен леопард кој бил заспан и фатен после 11 часа.

Се верува дека ѕверот залутал во училиште од блиската шума во потрага по храна.

Инаку, чести се средбите на леопарди и луѓе поради намалувањето на нивното живеалиште во Индија, па храната ја бараат во селата и градовите.

Евротип
SNBROKER
To Top