Новости

Свет

Почина комичарот Чарли Марфи, постариот брат на Еди Марфи

Комичарот Чарли Марфи, брат на многу попопуларниот Еди Марфи, почина Во 58. година од животот.

Тој подолго време боледуваше од леукемија.

За разлика од филмското платно кај Еди, Чарли Марфи беше популарен стенд ап комичар.

Неговиот менаџер вели, починал по долгата борба со болеста, а во последните денови бил целосно исцрпен од хемотерапијата.

GOLD
To Top