Новости

Свет

Путин: Не ни воведувајте повеќе санкции

Претседателот Путин ги предупреди оние кои се противат на руските акции во Украина „да не ја влошуваат ситуацијата“ со воведување на повеќе ограничувања за неговата земја.

Рускиот претседател зборуваше на владина седница емитувана на државно контролираниот информативен канал „Россија 24“.

„Немаме лоши намери против нашите соседи“, тврди Путин.

И тој вели дека неговата влада не гледа „нема потреба“ нејзините соседи да преземат понатамошни дејствија што „ќе ги влошат нашите односи“.

„Мислам дека сите мора да размислуваат како да ги нормализираат односите, да соработуваат нормално и да ги развиваат односите нормално“, додава тој.

Тоа доаѓа додека министрите за надворешни работи од целиот Запад се собираат во Брисел за да размислат како да го задржат притисокот врз Русија.

Путин, исто така, го повторува своето претходно тврдење дека сите активности преземени од руската војска досега се направени „исклучиво како одговор на некои непријателски дејствија против Руската Федерација“.

Евротип
SNBROKER
To Top