Новости

Свет

Холандија и Италија ги укинуваат речиси сите мерки

Холандската влада соопшти дека има намера да укине повеќе од анти-ковид ограничувањата до крајот на месецот. Баровите и рестораните повторно ќе бидат отворени до еден часот по полноќ од 18 февруари наместо да се затворат во 22 часот, како што е сега.

До крајот на месецот ќе се укинат мерките за социјална дистанца на јавни места. Сепак, посетителите ќе треба да приложат потврда за вакцинација против Ковид-19, или документ за прележана болест или негативен резултат од тестот за коронавирус.

Ова ќе им овозможи на театрите и кината и спортските места да продолжат со работа со полн капацитет на гледачи. Ноќните клубови ќе ги отворат вратите само со тестирање на сите посетители. Истото ќе важи и за фестивалите.

Од денеска укинување на мерките ќе има и во Италија.

Евротип
SNBROKER
To Top