Новости

Свет

Холандија ќе уништи над 100.000 кокошки поради многу заразен птичји грип

Холандија ќе усмрти околу 102.000 кокошки на фарма во северниот град Кил-Виндвер, откако бил откриен многу заразен вид на птичји грип.

Минатиот месец во Холандија биле пријавени 15 случаи на особено смртоносна форма на птичји грип, по десетиците случаи на почетокот на годината.

Франција, исто така, забележала закрепнување на случаите откако земјата го имаше најлошиот бран на птичји грип забележан претходно оваа година.

Евротип
SNBROKER
To Top