Новости

Свет

Цената на „црното злато“ е највисока во последните седум недели

Расте цената на „црното злато“. Нафтата на берзите е најскапа во последните седум недели.

Барелот на лондонскиот пазар во пладневната трговија скокна во однос на претходното затворање за 1,26 долари, на 115,50 долари. На американскиот пазар цената се зголеми за 1,17 долари, на 115,37 долари.

Цените се зголемија поради влијанието на напорите на ЕУ да воведе забрана за увоз на енергенси од Русија. Втор фактор е очекувањето за поголема побарувачка по олеснувањето на мерките за спречување на коронавирусот во Кина.

Евротип
SNBROKER
To Top