Новости

Свет

(Видео)33 години по катастрофата во Чернобил – како изгледа денес?

По успехот на серијата Чернобил многу луѓе се одлучуваат да го посетат местото на најголемата нуклеарна катастрофа. Напуштено, морничаво и тивко, како изгледа тоа денес?

Популарноста на телевизиската серија Чернобил предизвика зголемување на бројот на туристи кои сакаат да ги посетат електраната и градот на духовите.

GOLD
To Top