Новости

Свет

Ryanair ја купи авиокомпанијата Laudamotion

Една од најпознатите нискобуџетни авиокомпании Ryanair ја откупиле целосно авиокомпанијата Laudamotion, компанија која е основана од страна на Ники Лауда. Ryanair ги откупи последните 25 % акции. Сумата платена за оваа зделка не беше објавена. Пред една година, Ники Лауда ја ребрендираше својата компанија, но од непознати причини, тој за брзо ја продаде целосно.

Во соопштението кое што го најдовме, не пишува за која сума е продадена компанијата Laudamotion, но Ники, сеуште ќе остане да биде претседател на управниот одбор на компанијата.

 

GOLD
To Top