Новости

Битолски трачарлуци

Доста ни е од стереотипните мажиња и заглавениот век!

Доста е од глупавите принципи, бабини деветини, предрасуди и заглавен век. Жената во тие некои ко шо велат ,,од турско” размислувања е потполно покорена на мажот. Пет по долу и си ќути. Ни еден феминизам не може да се избори со егото на мажот. Али да си кажиме реално, чим војска не биле, ќе да неаме и баш онака јаки мажишта. Се се сведва на мажулиња шо цела мчадоС ја живеат со парината на мама и тате, ги частат мачината наоколу и се кабадајчарат со стреч маичките или некоја кошуЉа на риги али цветна со вискочата по шанкој. Овие мажулињава денес знаат дека треба да го испијат кафето на корзо со џандарската цвиќера. Никој да не ги види како цаурат нели со лајчето в уста. Сакаат да спијат до два поручек. А после сакаат да одат дома и се да им е исчистено, запеглано, стокмено и на тафта ручек даено. Само кај нас го има она дури како изречица:,,Мажо си е маж!” Ане мед низ уста му течи на заостаноте бабишта ко ќе го треснат то како небаре најјаката поезија да ја кажале. Да се намовни чоек од циркузот. Циркузот во кој мажО денешен треба да се олабај, да е напиен и најаден до степен на задолжителни две отпетлани петличина од истоимената погоренаведена кошуЉа. Мажо ој на работа, прај пари и шо треба бе…? Зечник да не треба да замеси..еааа! А жената сето тоа го може! Може да работи, да гледа деца, да се растрчва низ куќи и да сиредва иако нилогаш не е дпволно, да спружва алишта и в Нужник да оди само ако ептен зорт ја фати пти се нема време бате. Али феминистки, баравте и си добивте! Епа сега тро тјка закаснати измешани се работите од сега и оние од турско на бабиштата со шамиите шо ги потенцират за нивните мажишта. Али ќе се опрај ситуацијата. Ако не денес, утре. Ако не в година, подругата или ако не овај век, наредниО али понареднио!

GOLD
To Top