Новости

Битолски трачарлуци

Фејк аплауз и самосожалување!

Политички циркус, не само на малите екрани и во онаа вистинската политика шо ни влезе и в спална, ами циркус и меѓу пријателите, познаниците, па дури и оние шо прв пат ги гледаш.

Секој сака нешо да се напрај еди си кој е, колку има на сметка, колку е тој моќен и најскапо дотеран. После ќе си се изнафали за то колку порано бил напатен чоек, пребродил криза, тешко му било… И тука иди моментот на самосожалувањето кое задолжително треба да биди поткрепено со сожалување од наша страна и муабето: ,,Море загреота…” И туку во истиот момент:,,Ама сега, браво! Алал да ти е!”

Сите бараат аплауз. Сите живеат овде од браво. Сакаат да се пофалат за шо било и тро да го избојадисат муабетО, да се претстават ко најарни, предобри, душички. А само во наредниот момент им се гледа дволичноста во душата сакатура. Дволично ќе го изоговарат првиО шо ќе помини, ќе му ја кажат целата негова брачна состојба, финансиска, работна и матичниО ќе ти го кажат. А сега пошо е модерно и е така дојдено, ќе ти кажат и од шо партија е тој некој непознатиО шо тебе ама баш ич не те занима.

Аа браво! Алал да ви е, али после овај лажен фејк аплауз, ни на сон нема враќање на бис!

GOLD
To Top