Новости

Битолски трачарлуци

Најактуелните муабети после ковид деветнаЈската!

Пријателите шо се немавте видено пред короната и стално си го тепавте муабетО за да се видите. Е сега пак си го тепате и знајте оти нема да се деси:
– Ај ко ќе помони ова да се видиме!
Мажите:
-Брат ми фали кафана сине! Ти жено ко ќе заврши ова, шеС дена не ме чекај дома!
Жените:
– Дај бе не можиме да се дотераме, така алиштата стојат, а знајш шубај имам!
Алкохоличарите:
– Кога ќе заврши овај карантинО? Аман, сите алкохоличари станавме!
Сингл чоечињата:,,Е сеа дури нема никогаш да се женам/мажам!”
Оние кои се барале и се нашле или оние шо клаваја слики по интернетО,,I sad yes!”:
– Леле знак да не овај некој! Да не треба да ја откажиме свадбата?!
Соседите:
Го слушна вчера комшијата како се караше со жена му?!


Невработените:
– Ами сега кај ќе бараме работа! Леле и Кромберт ако затвори!
Мамичките:
– Не можам пукнав дома со децата, не знам шо да му прам појќе!
Сите родители:
– Еве излеговме, не се доседва дома! Не за нас, за децата, греота се!
Мангупите:
– Кога пак на ливада?
-Кабадаите:
– Имаш слушнато? Кога ќе отварат кафичите?


Пензионерите:
– Денес појќе оздравени од заболени..или излечени..не знам!
Венко златно дете!
Оние кои упорно не вадеа бугарски пасош и сакаЈа да му дАт последна шанса на државата:
– БизнисО ојде јабана!
Сеа уше толку ќе допропадниме! Само нека се отворат грсниците!
Оние со цврст став:
– Лага е се!
Оние кои ескивираат тек-тук по ноќој:
Бегајте полиција иди!

Евротип
SNBROKER
To Top