Новости

Шоубиз

Бугарија нема да настапува на Евровизија – се откажа поради финансиски причини

Заради финансиски причини, Бугарија нема да учествува оваа година на Евровизија. Ова го соопштил бугарскиот национален сервис БНТ, а објавено е и на официјалната веб страна на Евровизија.

„Со тага ви соопштуваме дека Бугарија нема да учествува на Евровизија. Оваа одлука се базира на финансиски причини, бидејќи, според менаџментот на сервисот, трошоците на проектот далеку ги надминуваат финансиските капацитети на БНТ“, се вели во соопштението.

 

GOLD
To Top