Новости

Шоубиз

Денеска е погребот на Шабан: Ќе се свири песната која ја посвети на сопругата

Шабан Шаулиќ денеска ќе биде погребан во Алејата на заслужните граѓани на новите гробишта во Белград, а ќе се свири еден од најголемите негови хитови.

Оваа песна ја сними во 1984 година и ја посвети на својата сопруга Гордана. Се работи за песната „Не плачи душо“, која стана хит на територијата на цела поранешна Југославија.

Стиховите со кои Шабан ќе биде закопан, гласат вака:

„Moja je draga, svaku noć sama,

svaku noć, sama u suzama,

Ne plači, dušo, ja ću ti doći

ja ću ti doći, do ponoći,

Društvo me zove, na čašu vina.

na času vina, o jedina,

Spremi mi jastuk, i belo lice,

i belo lice, lepotice.”

GOLD
To Top