Новости

Шоубиз

Македонија заврши претпоследна на првата евровизиска вечер

Македонија со претставниците ,,Ај кју’’ и песната ,,Lost and found’’ завршиле на претпоследното место на првата полуфинална вечер на 63 издание на Евровизија.

Според резултатите од гласовите кои се објавени на официјалната страница на Евровизија, Македонија завршила на 18 место, од вкупно 19 натпреварувачи, со 24 поени.

 

Израeл 283

 

Кипар 262

 

Чешка 232

 

Австрија 231

 

Естонија 201

 

Ирска 179

 

Бугарија 177

 

Албанија 162

 

Литванија 119

 

Финска 108

 

Азербејџан 94

 

Белгија 91

 

Швајцарија 86

 

Грција 81

 

Ерменија 79

 

Белорусија 65

 

Хрватска 63

 

Македонија 24

 

Исланд 15.

GOLD
To Top