Новости

Шоубиз

Македонија 11-та во првата полуфинална вечер на Евровизија

Бендот „Ај Кју“ кој годинава ќе не претставува на Евровизија, ќе настапи на првата полуфнанална вечер, под реден број 11.

Во друштво на Македонија, оваа вечер ќе бидат и Хрватска, Бугарија, Грција, Австрија, Албанија, Естонија, Кипар, Чешка…

Првото полуфинале ќе се оддржи на 8-ми мај, а во конкуренција од 19 претставници во финале одат само 10. Финалната вечер е закажана за 12-ти мај.

„Ај Кју“ ќе настапат со песната „Lost and found“.

GOLD
To Top