Новости

Шоубиз

Почина авторот на бројни хитови на Оливер Драгојевиќ

На  73-годишна возраст почина Јакша Фијаменго, легендата на далматинската песна. Тој беше автор на

Самиот кажа дека песната „Кароца гре“ му е омилена. Кароца (кочија) на симпатичен начин зборува за метафората на животот што гре, гре (оди), без оглед на сè.

Јакша му напиша повеќе од 60 песни на Оливер Драгојевиќ, и беше исклучително горд на тоа. Меѓу нив се „Ноктурно“, „Анџеле мој“, „Надалина“, „А витар пуше“ и многу други.

GOLD
To Top