Новости

Шоубиз

Почина легендарниот актер Марко Николиќ

Актерот Марко Николиќ попознат меѓу публиката, но и колегите како Гиго Моравац починал на 2. јануари 2019 година во 73 година од животот. Информацијата ја потврдила и неговата ќерка Мина на социјалните мрежи. Крај заедничка фотографије со нејзиниот татко напишала само година на неговото раѓање и годината на смрт.

Николиќ е роден на 20 октомври 1946 година. Дипломира на Академијата за театар, филм, радио и телевизија во Белград. Оствари бројни ТВ- улоги, но играше и на филм и во театар. Најголемата популарност на поранешните ју-простори ја стекна како Гиго Попадиќ во култниот проект „Подобар живот“.

GOLD
To Top