Новости

Шоубиз

Историски рекорд на најновиот „Спајдермен“ – Повеќе од милијарда долари за само 12 дена

Продолжение на Спајдермен – ,,Далеку од дома“ од 2019 година, е 27-ми филм во филмскиот универзум на Марвел.

Американскиот филм „Spider-Man: The Road to No Return“ стана првиот филм кој ја надмина заработката од милијарди долари за време на пандемијата на корона вирусот, објави студиото на Sony (SNE).

Филмот ја надмина бројката само 12 дена по неговата премиера, а само „Одмаздници: Завршница“ и „Одмаздници: Војна на бесконечноста“ ја достигнаа првата милијарда побрзо, за пет, односно 11 дена, објави СNN.

Ова е првиот филм кој заработил милијарда долари по „Војна на ѕвездите: Подемот на Скајвокер“, чија премиера беше во декември 2019 година.

Евротип
SNBROKER
To Top