Новости

Шоубиз

Лејди Гага реши да им помогне на младите во областа на менталното здравје

Загрижена за проблемите со менталното здравје, Лејди Гага реши да презеде иницијатива, благодарение на нејзината фондација Born This Way и во партнерство со канадската добротворна организација Џек, да го лансира проектот Be There Certificate.

Програмата ќе нуди бесплатни онлајн курсеви за ментално здравје. Целта на овој пристап е да ги научи младите да ја зајакнат својата психа. Овие виртуелни лекции ќе бидат достапни на англиски, но и на шпански и француски јазик.

„Секој ден стапувам во контакт со млади луѓе ширум светот на кои им е потребна валидација, афирмација и поддршка што ги нуди Be There Certificate. Споделувањето на овој ресурс со секој од овие млади луѓе и со целиот свет ми значи бескрајно и го правам за да се потсетам себе си и другите дека сите ние имаме улога да бидеме таму еден за друг… ˮ, објасни Лејди Гага во интервјуто за списанието People.

Лекциите, кои ќе бидат универзално достапни на BeThere.com, првично беа идеја на пејачката и нејзината мајка Синтија Германот. Двете жени сакаа да покажат колку е важно да се чувствувате добро со себе и да го скршите табуто за менталните болести. „Ние се стремиме да го промовираме менталното здравје и благосостојбата на младите луѓе со тоа што ќе ја направиме љубезноста пријатна, ќе ги потврдиме емоциите на младите луѓе и ќе ја елиминираме стигмата околу менталното здравје“, додаде таа.

Таа заклучува: „Со курсевите за Be There Certificate и работата на Born This Way Foundation и Jack.org, можете да научите како да се поддржувате себеси и другите со доверба, сигурност и љубезност. Со помош на сертификатот Be There, учите како да бидете вистински, љубезни и безбедно достапни на некого, додека ја одржувате сопствената ментална благосостојба“.

Извор: El France

Евротип
SNBROKER
To Top