Новости

Шоубиз

Најпрво глумел во Црногорски филм, бил шофер пред да стане актер, зборува јапонски – Кој бил Бред Пит некогаш и кој е сега?

1.Пред да стане актер, Бред работел како шофер.

2.Студирал новинарство, но никогаш не дозавршил и не се бавел со оваа професија.

3. Двапати е прогласуван за најубав човек на планетата.

4. Неговото целосно име е Вилијам Бредли Пит, но откако оди во Холивуд, тој решава да го користи само Бред Пит.

5. Тој има 57 години и едноставно е неверојатно што некој може да изгледа толку привлечно во 6-та деценија.

6.Неговите родители се William Pitt (шеф на фирма за товарни возила) и Jane Etta Hillhouse.

7. Филмот што го прослави е „Интервју со вампирот“, каде глумеше со Kirsten Dunst, Antonio Banderas и Tom Cruise.

8. Неговото прво филмско остварување било во „Темната страна на Месечината“, што замислете бил црногорски филм, во кој глумела Милена Дравиќ.

9.Бред има еден помлад брат и една сестра,  Douglas and Julie.

10. Тој зборувал јапонски многу течно.

11. Кога го играл Ахил, тој ја повреди Ахиловата тетива на сетот, па многумина сметале дека тоа е некој чуден знак од самиот Ахил.

12. Бред Пит беше номиниран за Оскар 4 пати, а благодарение на улогата во филмот „Еднаш, некогаш во Холивуд“, сега заслужено поседува една златна статуетка.

GOLD
To Top