Новости

Шоубиз

Семејството Гучи се заканува со тужба на продуцентите на филмот „Куќата на Гучи“: Ова е навреда за нашето наследство!

Членовите од семејството Гучи, се особено навредени затоа што се претставени како насилници, неуки и бесчувствителни, па одлучија да ја тужат продукцијата на филмот „Куќата на Гучи“ поради портретирањето на членовите на нивното семејство во новиот филм на Ридли Скот, а особено затоа што ја претставија Патриша Реџани како жртва.

Со оглед на тоа што членовите на семејството Гучи во филмот се опишани како насилни, неуки и бесчувствителни, наследниците на Алдо Гучи (инаку Ал Пачино игра во филмот) тврдат дека креаторите на приказната на филмот не се консултирале со нив однапред, ниту пак се информирале доволно.

– Ова е крајно болно од човечка гледна точка и навреда за наследството на кое денес се гради брендот – се наведува во соопштението, кое го објави италијанскиот телевизиски сервис АНСА.

Бидејќи Патриша Реџани, која во филмот ја игра Лејди Гага, помина 16 години во затвор за планирање на убиството на нејзиниот поранешен сопруг и поранешен шеф на модната компанија, Маурицио Гучи, семејството е особено погодено што таа е претставена како жртва.

Претставувањето на Реџани како жртва која се обидела да преживее во машка и мачо корпоративна култура е уште понепријатно, се наведува во соопштението.

Не само во филмот, овој симпатичен портрет на Патриша се проширува и на изјавите на членовите на актерската екипа, навеле наследниците на Гучи во нивната изјава, а додека изјавата продолжува, семејството Гучи го задржува правото да преземе каква било иницијатива за заштита на нивното име и слика.

За потсетување, Лејди Гага изјави дека не сака да поддржува „криминалци“, но дека секако сака да им оддаде почит на жените кои станале експерти за преживување низ историјата.

Евротип
SNBROKER
To Top