Новости

Шоубиз

Страница од стриповите за Спајдермен продадена за рекордни 3,36 милиони долари

Страницата на оригиналниот цртеж од познатиот стрип за Спајдермен од 1984 година, е продадена за рекордни 3,36 милиони долари.

На страницата е прикажано првото појавување на црн костум, што подоцна ќе доведе до создавање на анти-херојот Venom.

“Оваа локација беше одлично откритие! Ова е местото каде Питер Паркер всушност го доби својот нов црн костим. Но, зад тоа костим се крие тајна! Тоа е изворот на ликот Venom”, се вели во својот опис на аукциската куќа Heritage.
Понудата за извлекување започна од 330.000 долари.

Претходниот рекорд за страница американски стрипови беше 657.250 долари, за рамка која ја прикажува првата слика на Вулверин во изданието на „Неверојатниот Халк“ од 1974 година.

Копија од стрипот од 1938 година, првото појавување на Супермен, продадена е за 3,18 милиони долари на првиот ден од четиридневната аукција во Далас, Тексас, објави аукциската куќа на Твитер.

Евротип
SNBROKER
To Top