Новости

Шоубиз

Џим Парсонс или Шелдон од „Теоријата за големта експлозија“ е најдобро платен меѓу звучните холивудски серии

Се сеќавате на урнебесното шоу „The Big ben theory“ или „Теоријата за големата експлозија“? Комична серија во која главните јунаци беа надежни физичари или можеби бубалици кои живееа во станот наспроти убавата и згодна плавуша, што истовремено беше,  (ако можеме така да ја неречеме) „нормален“ лик помеѓу овие екстремно интелегентни, дури и луди „иноватори“ со аспирации да станат познати физичари.

Ликот на Шелдон кој го толкуваше Џим Парсонс сеуште го држи високото место за најдобро платен актер во една холивудска серија. Инаку ликот, воедно и изгледаше како да ја игра главната улога во серијата и ќе остане запаметен по неговиот уникатен хумор. Имено, Џим за една година заработил 26,5 милиони долари, а за истоимената серија, тој добил и златен глобус за најдоар актер во 2011 година.

GOLD
To Top