Новости

Занимливости

Атлантикот го „јаде“ бродот Титаник

После 15 години повторно е организирана нуркачка мисија до остатоците на бродот „Титаник“, кој е потонат пред 107 години.

Снимката која ја објави Би-Би-Си стана хит на интернетот, а многу фанови конечно добија прилика да ги видат остатоците на бродот кој полека исчезнуваат.

Кадата на капетанот потполно исчезнала порди корозија а најмногу оштетена е бочната страна на бродот каде се наоѓале офицерските кабини.

Сите снимки направени од нуркачите ќе бидат прикажани во документарен филм за легендарниот брод.

GOLD
To Top