Новости

Занимливости

Бебе родено во авион си доби доживотно бесплатно возење со „Џет Ервејс“

Една авио компанија од Индија подарила доживотно бесплатно возење со авионите од таа компанија на бебе кое е родена на еден од нивните летови.

„Jet Airways“ соопштиле дека мајката на детето, чие име не е објавено, почнала предвремено да се породува за време на летот, на висина од 10 илјади метри. Авионот, летал кон јужниот Индијски град Кочи, пренасочен бил кон Мумбаи, каде што мајката и бебето биле одведени во локална болница и сега се во добра здравствена состојба. Меѓу патниците бил и медицински техничар, кој ја породил жената, а помогнале и членовите на екипажот.

Авиокомпанијата не ја навела националноста на детето, но како што велат, тој ќе има доста опции за патување низ Индија и пошироко. Компанијата е една од најголемите во земјата и лета на 65 домашни и меѓународни дестинации.

Бебњата родени во авион се реткост. Тие во текот на животот наидуваат на интересни реакции на екипажот на аеродромот кога ќе видат дека во пасошот им пишува: „Сопственикот на пасошот е роден во авион“.

Раѓањето во авион не гарантира бесплатен авио-сообраќај за цел живот и покрај вообичаеното верување. Постојат само десетина вакви компании кои доделуваат бесплатни авио билети за оние кои се раѓаат во нивните авиони.

GOLD
To Top