Новости

Занимливости

ВИДЕО: Венеција повторно под вода

Градот на вода стана градот под вода. Повеќе од 70 проценти од историскиот центар на Венеција вчера попладнето беше поплавен, откако брановите достигна висина од 156 сантиметри.

Поради поплавите туристите се евакуирани од  плоштадот Сан Марко, а сообраќајот на водните таксисти беше привремено прекинат. Само превозот до поодалечените острови остана во функција.

Венеција, која е изградена на неколку острови, се справува со покаченото ниво на водата со подигање платформи за да им се овозможи на луѓето да одат.

……..PER FORTUNA CHE C'È IL MOSE!!!VENEZIA 29/10/2018

Gepostet von Simone Sciascia am Montag, 29. Oktober 2018

GOLD
To Top