Новости

Занимливости

ВИДЕО: Македонец снимил чудна светлина на патот кон Острог

Со векови наназад во манастирот Острог, каде што се наоѓаат моштите на Св. Василиј Острошки, се случуваат чуда.

Верници од Македонија, кои се упатиле кон манастирот, па на пат кон Острог останале зачудени кога виделе необична светлина, за која веруваат дека се работи за духот на Свети Василиј.

Тие објавија видео на „Јутјуб“, на кое може да се види необичната светлина и велат дека не била видлива со голо око туку само преку камерата на мобилниот телефон.

Видеото е поставено во 2017 година, но деновиве повторно почна да биде популарно и да се појавува на социјалните мрежи.

Погледнете го видеото.

GOLD
To Top