Новости

Занимливости

Видео: Ова е најскапата чоколада на светот – едно парче чини 7.728 евра

Најскапото чоколадо на светот  е изложено на саемот за чоколади во Обидос во Португалија.

Ограничената едиција содржи 1.000 бонбони по цена од 7.728 евра по парче. па оваа драгоценост ја чуваат двајца чувари.

Секоја бонбона е обложена со злато што може да се јаде, а се полнети со најскапите зачини: шафран, тартуф, ванила од Мадагаскар и златни ливчиња.

Најскапото чоколадо на светот е изложено на саемот за чоколади во Обидос во Португалија.

Ограничената едиција содржи 1.000 бонбони по цена од 7.728 евра по парче. па оваа драгоценост ја чуваат двајца чувари.

Секоја бонбона е обложена со злато што може да се јаде, а се полнети со најскапите зачини: шафран, тартуф, ванила од Мадагаскар и златни ливчиња.

Евротип
SNBROKER
To Top