Новости

Занимливости

Во Богданци има ретка билка која расте само уште на две места во светот

Ендемичната билка Astragalus physocalux ја има честа да расте на територијата на општина Богданци и на само уште на две места во светот.

Месеците април и мај се најатрактивни за оваа билка бидејќи тогаш е во фаза на цвет.

Невладината организација „Полимат 13“ од Богданци токму поради тоа утре организира посета на значајното подрачје во општината каде расте таа билка а ако немате ништо испланирано за вториот ден од овој викенд еве идеја каде да отидете и да поминете прекрасен ден во природа.

GOLD
To Top