Новости

Занимливости

Во овој руски град паднало снег и до покривите: Еве како излегуваат жителите од нивните домови

Жителите на градот Козиревска во областа на Камчатка во Русија се едни од ретките луѓе на светот кои можат да кажат дека моментално се наоѓаат во снег до глава.

Снежната покривка на ова место често знае да биде многу висока, до тој степен што паѓа снег до висина на врата, па и до самите покриви на куќите.

Колку и да ни изгледа страшна оваа сцена, жителите изгледа се навикнале, па самото излегување од домовите им е авантура во која се качуваат и симнуваат низ снегот, одат по тунелите и пролазите кои ги направиле во снегот.

https://www.instagram.com/p/Bt3lAbjCimQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_control

GOLD
To Top