Новости

Занимливости

Еве кои земји користат најмногу секс играчки, Македонија на 86 место

Шведска, Данска и Гренланд се наоѓаат на врвот на светската ранг листа на користење на секс играчки, преземајќи ги првите места од оние за кои често се претпоставува дека се во врвот, како Германија, Јапонија, Бразил, САД и Франција.

Македонија го заземала 86. место, а на листата се и земјите од нашиот регион. Така, на оваа листа Србија го заземала 42. место, Хрватска 14., Бугарија се нашла на 8. место.

Европа доминира на оваа листа, додека на дното се државите од Африка и Јужна Америка, веројатно поради помалку развиената он-лајн индустрија за купување на секс-играчки.

Постојат и земји во кои секс-играчките воопшто не се користат, а тоа се Индија и Бангладеш, кои се наоѓаат дури и зад Саудиска Арабија.

GOLD
To Top