Новости

Занимливости

Задачата која стана вирален хит: Ќе успеете ли да ја решите?

Дури и ако математиката и не е ваша јака страна, можеби оваа задача којашто прерасна во вирален хит во светот малку ќе ве заинтригира и поттикне.

Како што велат на YouTube каналот MindYourDecisions, студијата којашто е спроведена покажува дека помалку од 50 отсто од луѓето во 20-те години го знаат вистинското решение.

Што претставува многу помалку од 90 отсто колку што биле во 80-те години на минатиот век…

Ако не ви е јасно или пак сакате да увидите која грешка ја прават луѓето во денешно време со оваа загатка, погледнете го следниов видео запис:

GOLD
To Top