Новости

Занимливости

Кој е најопасниот град за туристи во Европа?

Овој град доби оценка нула, што претставува „исклучително опасно“ место за престој на странци.

Безбедноста на туристите при посета на најпознатите туристички дестинации секогаш треба да е на прво место, па во продолжение прочитајте кој е најопасниот град за туристи во Европа.

Станува збор за магичниот град на стариот континент, Краков, како што го нарекуваат поради бројните легенди кои се врзуваат за него, како и неговиот шарм и убавина која е дел од светското културно наследство и претставува важна дестинација на Европа.

Инаку Краков е универзитетски град, во кој се наоѓа Јагелонскиот универзитет, еден од најстарите во светот.

Но, овој град во Полска доби оценка нула, што претставува „исклучително опасно“ место за престој на странци.

Резултатите од истражувањето за базираат на статистика на криминал, вклучително инциденти како што се грабежи, терористички напади и војни.

Па според овие податоци, Краков и официјално е најопасниот град за туристи во Европа.

GOLD
To Top