Новости

Занимливости

Лош мирис од одводот? Со само три состојки ќе го решите проблемот

До ваквите миризби доаѓа поради остатоците од храна измешани со вода и детергент, кои се насобираат во одводот.

Непријатниот мирис од одводите од чешмите е честа појава, а за среќа постои и едноставно решение.

До ваквите миризби доаѓа поради остатоците од храна измешани со вода и детергент, кои се насобираат во одводот. Затоа морате редовно да го чистите, за да спречите размножување на бактерии.

За среќа, постои едноставно решение кое ќе ве спаси.

Потребни состојки:

400 мл бел оцет
3 лажици сода бикарбона
5 литри вода

Прво сипете ја содата, па додавајте по малку оцет. Оставете неколку минути, а потоа истурете ја водата.

Евротип
SNBROKER
To Top