Новости

Занимливости

Направете ги овие работи за мир и позитивност во домот

Нема подобро место за опуштање и мир од нашата куќа. Тоа е оаза на мирот, каде се празниме од стресот кој што сме го имале.Дали учиме, или работиме друга активност, кога ќе дојдеме дома, сакаме да се одмориме. Но, понекогаш нашиот дом не прави поуморни. Во многу случаеви, тоа е поради лошите вибрации и енергија во него.

Некои можеи неверуваат, но лошата тенергија силно влијае на нашите животи. Од тоа зависат нашите емоции, чувства и мисли?

Домот е место каде негативната енергија може да акумулира, влијае на нашиот однос со семејството. Дали тоа ќе биде соседот кои често ве посетува или пријател кој го викате дома може да биде носител на лошите вибрации.

Штом оваа енергија дојде до нашите домови, таа останува таму се додека не направите што би можело да ја извлече. Додека не се елиминира, можете да имате многу кавги и несогласувања со семејството. Затоа сакаме да ви покажеме едноставен начин како да се борите против лошите вибрации. Ова е метода која ќе го врати мирот во вашиот дом. Обратете внимание на она што морате да го направите денес.

Ви требаат Бел оцет (1шише), морска сол (една лажица), чаша, вода.

Тоа што треба да го направите е да сипете оцедот и малку вода во чаша.. Потоа додате морска сол и ставете ја на најфрекфентното место во куќата. Запаметете дека чашата мора да биде скриена од погледите на другите. Таму треба да остане 24 часа. Ако солта плови во водата, темелно ќе ја исперете и ќе го повторите процесот. Кога солта ќе остане на дното, тоа е знак дека лошите енергии исчезнале.

Потоа морате да го повторите овој процес во секоја соба во вашиот дом. Исто така, кога солтаќе остане на дното, процесот ќе биде завршен. На овој едноставен начин ќе го направите својот дом мирен.

Евротип
Евротип
To Top