Новости

Занимливости

Нова година во Чернобил – накитена првата елка по катастрофата

Првпат по 1986-та година, во Припјат е накитена новогодишна елка.

Некогашните жители на Припјат се собраа за да украсат новогодишна елка после цели 33 години пауза.

Наместо вообичаени новогодишни украси, елката ја накитија со фотографии од семејните албуми.

GOLD
To Top