Новости

Занимливости

Ова е улицата со најскап недвижен имот во светот

Улицата во која во последните пет години се купени најмногу имоти поскапи од 25 милиони долари, се наоѓа во Њујорк.

Станува збор за 57th Street во Менхетен, според студијата која ја изработила брокерската куќа Knight Frank.

Просечната цена на недвижниот имот била 38,5 милиони долари.

На второ место е Mount Nicholson Road во Хонг Конг, каде се продадени 35 такви недвижни имоти, но по просечна цена од дури 81,8 милиони долари.

Меѓу првите пет се уште две њујоршки улици – Central Park South и Park Avenue.

Меѓу најскапите е и лондонската Grosvenor Sguare.

Извор

GOLD
To Top