Новости

Занимливости

Поранешен американски пилот вели дека знае каде слетал исчезнатиот малезиски авион

Пензиониран пилот на Боинг смета дека исчезнатиот авион MH370 тргнал кон тајната писта и им кажал на истражувачката екипа каде треба да го бараат.

Енди Рајан верува дека MH370 скршнал од курсот после киднапирањето во воздухот. Поранешниот пилот на Јунајтед Ерлајнс дошол до овој заклучок откако ја анализирал трасата откако авионот изгубил контакт за 38 минути.

Неговата теорија вели дека MH370 летал на претходно планираната локација на копно или дека паднал во океан и смета дека пилотот Захари Ахмад Шаха е главен осомничен.

Тој вели дека подрачјето околу Мадагаскар е местото каде треба да се организира нова истрага.

На прашањето како би се пронашол авионот, поранешниот пилот од американското воздухопловство вели:

“Случајно или со некој уред. Можеби дури и со сателит кој истражувал некоја метална аномалија во оддалеченото подрачје”.

Според неговите зборови нешто се случило поради што авионот тргнал во погрешен правец.

“Тоа е сложен авион, така што кој и да го направил тоа, претпоставувам дека еден од пилотите морал да знае што прави”.

За целата работи да биде спроведена другиот пилот или бил неспособен или соучесник.

Иако во морето е пронајден дел од авионот, тој верува дека авионот некаде слетал. Неодамна на Мадагаскар се пронајдени делови од авионот кои изгледаат дека се од MH370.

Претходно, три делови од авионот Боинг 777-200 се пронајдени на островот Рејунион и Маурицијус, острови источно од Мадагаскар и Танзанија, која е западно од островот.

Рајан признава дека откритието пополни прилично голема дупка во неговата тероија дека авионот слетал на копно.

Меѓутоа, тој вели дека не треба да се исклучи таа теорија, бидејќи 4 годишната потрага во океанот, западно од Австралија, каде истражувачката екипа проценила дека се срушил, не роди никаков плод.

Рајан својата теорија ја заснова на тоа дека транспондерот и АКАРС, неговите комуникациски алати престанале да работат откако изгубил контакт. Тој вели дека постои нулта можноста дека тоа е несреќа.

Поранешниот пилот, кој се пензионирал после 33 години управување со Боинг 747 тврди:

“Досега сите пронајдени остатоци биле на западната рута на која и јас тврдам дека авионот слетал”.

“Да, знам дека звучи злобно и пронашле дел од крилото кој бил оштетен, или ако паднал во вода, но потсетете се каде е пронајден (источно од Мадагаскар)”.

“ГПС е таков што може да го пронајде речиси секое место кое претходно е дадено. Тешко е да се пронајде ако се наоѓа на копно, но се кладам дека луѓето кои го дочекале го прекриле со камуфлажна ткаенина”, истакнува поранешниот пилот.

GOLD
To Top