Новости

Занимливости

Причина поради која стјуардесите ја држат раката на грб кога ги пречекуваат патниците

Оние кои често патуваат со авион, сигурно забележале дека стјуардесите на влезот речиси секогаш држат една рака зад грб.

Оваа практика нема никаква врска со правилата на авиокомпаниите, туку станува збор за мерач кој се наоѓа во нивната рака.

Поточно, со помош на овој посебен мерач, стјуардесите имаат увид во тоа колку точно патници се качиле во леталото, а кратко пред полетувањето, патниците повторно се пребројуваат и бројката се споредува со онаа што претходно била регистрирана.

GOLD
To Top