Новости

Занимливости

Сезона на лалиња во Холандија – Најубавите Инстаграм фотки од градината Кекенхоф

Оваа година градината Кекенхоф во Холандија е отворена за посетители од март до мај, а 7 милиони расцветани цвеќиња се веројатно доволна причина да посакате да ја посетите и вие.

Кекенхоф е ботаничка градина која се наоѓа во близина на Амстердам и важи за најголемата цветна градина во светот.

Овој парк е вистински рај за вљубениците во природата, со оглед на тоа што 32 хектари се покриени со 7 милиони расцветани цвеќиња во сите бои на виножитото.

Во цветната сезона се одржуваат голем број активности и не треба да пропуштите да ја посетите оваа градина барем една пролет.

Ако сакате и вие фотка во полиња со лалиња во сите бои – ова е местото каде што може да ја направите најдобрата!

Најубавите Инстаграм фотки од градината Кекенхоф оваа година – искуство кое мора да се доживее: 

View this post on Instagram

Keukenhof

A post shared by Ibrahim Erol (@xaerocool) on

https://www.instagram.com/p/BvlP_GHhs0n/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bv0rc_xHw_T/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bvyz5FKHTq1/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BvztzD1AUxa/?utm_source=ig_embed

GOLD
To Top